PostHeaderIcon Dam-fotboll i OS

Idag drar damernas turnering i fotboll under OS 2012 igång. Egentligen startar själva OS först om 2 dagar, men man tjuvstartar lite med fotbollen både för damer och herrar. Matcherna i fotboll spelas i sex olika brittiska städer med en avslutande final på Wembley Stadium i London. Totalt är det 12 lag som deltar, varav Sverige, England och Frankrike är de europeiska lag som deltar. Att just dessa lag fick en plats i OS beror på att de var de bästa europeiska lagen vid VM 2011. England fick sin plats på grund av att de är årets värdnation.

Turneringen kommer starta med spel i grupper om 4 lag där alla möter varandra varsin gång. Sverige ingår i grupp F tillsammans med Japan, Kanada och Sydafrika. Redan idag spelar svenskorna sin första match mot Sydafrika i Coverty. Totalt 8 lag går sedan vidare från kvalet till kvartsfinal där antalet lag sedan minskar för varje avgjord match.

One Response to “Dam-fotboll i OS”

  • Ibrahmivic var makalöst bra i veckan mot England. Att scora fyra mål och fixa en bica på det viset eller att ens komma på tanken. Galet! Är det någon som ser fram emot den dagen Ibrahmivic slutar i lira fotboll?

Leave a Reply