PostHeaderIcon Damerna ute ur Algarve Cup

Just nu deltar de svenska damlandslaget i fotboll i Algarve Cup. Sedan 1994 har cupen årligen hållits i södra Portugal där 12 nationer tävlar i det som brukar kallas för ”Lilla VM”. Spelet i turneringen började bra, men de två senaste matcherna laget i turneringen gick det inte lika strålande.

Det började med ett möte mot Tyskland i måndags som såg lovande ut efter att man hade vunnit över både Island och Kina tidigare. Tyskarna är ett riktigt bra lag som med slarv inte tog sig vidare till sommarens OS. Matchen skulle avgöra Sveriges placering i gruppen och slutade med att Sverige blev totalt krossade av tyskarna med 4-0. Detta gjorde att Sverige missade platsen i turneringens final och fick istället nöja sig med en bronsmatch.

Denna spelade man mot USA i onsdags och även här såg man snabbt vilket lag som tagit kommandot över matchen. Redna efter 4 minuter satte Alex Morgan amerikanernas första mål och vid halvlek stod det 3-0. Matchen slutade precis som mötet med Tyskland med 4-0 och en svensk förlust.

Sverige är en av favoriterna inför sommarens OS och det gäller nu att förberreda sig väl. Nästa test blir nu 31 mars i Malmö, då väntar Kanada.

Leave a Reply